Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Log in als Cursist

 
Stichting Cai Hong  -  Jing Lian School  -  Gezondheid

Multiculturele samenwerking  -  Qi Gong en Tai Chi cursussen  -  Gezondheid en welzijnsinformatie

 

 

 

UPDATE CORONA 27 maart

Jing Lian School voor Qi Gong & Tai Chi

Update 27-3-2020.

Beste leden,

De gevolgen van het Corona virus het de maatregelen die daardoor getroffen worden zijn niet volledig en exact te voorspellen. Het blijft dag voor dag vooruitkijken en afwachten hoe een en ander zich voortzet. Wij als school volgen zoals jullie inmiddels weten de richtlijnen vanuit het RIVM zoveel als mogelijk op.

Natuurlijk missen we jullie. Het contact met jullie als mens, het lesgeven in Qi Gong en Tai Chi, de oefenruimte met diens speciale uitstraling, het samen thee drinken… Maar goed, het is niet anders nu. Het allerbelangrijkste is immers de gezondheid en het welzijn van eenieder. Dus zullen we week voor week moeten bekijken hoe een en ander verloopt.

Het ziet er echter op dit moment naar uit dat we geen lessen, geen lezing en geen open les zullen verzorgen in dit voorjaar. Zeker nog niet in April. En waarschijnlijk voor de zomervakantie helemaal niet meer.

Een ‘schot voor de boeg’…

Mocht dat inderdaad zo zijn dan hopen we uiteraard jullie in het najaar weer te ontmoeten. Er zit natuurlijk ook een financieel plaatje aan verbonden. Immers, jullie hebben voor dit seizoen (18 lessen) al betaald. In basis willen we die betaling graag verrekenen met de cursuskosten in het komende najaar. Daardoor is er het minste geschuif met geld en is voor eenieder het meest eenvoudig. Met andere woorden; in het najaar zijn er 14 lessen en zoals het er nu uitziet heeft iedereen die kosten dan al betaald. Mocht je om een of andere reden niet kunnen of willen deelnemen in het najaar dan verzoeken we je om persoonlijk contact op te nemen met Berry (06-38393625) zodat dit kan worden opgelost. Maar goed, we weten nog niet precies hoe een en ander zal verlopen en houden jullie regelmatig op de hoogte! Er is geenszins haast om iets te moeten beslissen.

Gezondheid en welzijn.

Chi heeft een TCM kruidenthee, haar eigen geheime recept, en deelt dit graag met jullie.

Het betreft een thee voor in de ochtend en een thee voor na de middag. De thee werkt prima tegen (aankomende) verkoudheid en hoest. ‘Voorkomen is beter dan genezen!’

Recept ochtendthee:

  • Zwarte thee
  • 3 schijfjes gember
  • 1 lepel honing

Drink deze thee warm, niet te heet. 3 kopjes voor de middag, niet na de middag en niet ’s avonds. Eet steeds één stukje gember op.

Recept namiddagthee:

  • Zwarte thee
  • 3 schijfjes zoethout
  • 1 lepel honing
  • Eventueel ook een beetje citroen

Drink deze thee warm, niet te heet.

Voor sommigen zitten er ook enige voordelen aan deze vervelende situatie. Thuisblijven kan immers ook betekenen dat je meer tijd hebt om bijvoorbeeld Qi Gong en Tai Chi te beoefenen. Het is wellicht een ‘open deur’ maar op de website kun je inloggen en meedoen met de filmpjes betreffende Qi Gong series en Tai Chi vormen.

Alle cursisten hebben via hun emailadres de inloggevens voor de website ontvangen. Niet ontvangen of vergeten? Neem dan even contact op met Berry Manders.

 

Wij wensen iedereen veel gezondheid toe en we houden contact!

Mocht je vragen hebben dan kun je uiteraard altijd terecht bij ons.

Hartelijke groeten van het docententeam Jing Lian School.

Zai Jian (Tot ziens) 😊.

Contact

TCM Praktijk Chi-Verhoeven 
Hogeweg 12 (Industrieterrein)
5411 LP Zeeland (NBr)  Routekaart  
Stichting Cai Hong :
Chi Verhoeven: 0486-451558
Maria Verstraten: 06-24187877
Jing Lian School:
Berry Manders: 06-38393625

Relevante Links