Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Log in als Cursist

 
Stichting Cai Hong  -  Jing Lian School  -  Gezondheid

Multiculturele samenwerking  -  Qi Gong en Tai Chi cursussen  -  Gezondheid en welzijnsinformatie

 

 

 

Docenten

Image
Chi Verhoeven

Chi Verhoeven

Chi is oprichter van de Jing Lian Tai Chi en Qi Gong School. Ze is de hoofddocent en geeft les aan de docenten en gevorderden. Verder is ze de leidinggevende van de school. Vanuit haar achtergrond (Traditional Chinese Medicine en Chinese filosofie) zijn haar lessen en activiteiten doorspekt met deze waardevolle kennis. Alles staat in het teken van het bevorderen van de algehele gezondheid. Chi heeft een aangepaste Qi Gong vorm ontwikkeld welke elke Tai Chi les aandachtig word beoefend. Ze geeft les in de 24- en 48 vorm Yang stijl en in de 16- en 36 vorm Tweesnijdig Zwaard.

Berry Manders

Berry Manders

 Hallo, mijn naam is Berry Manders en met veel plezier en inzet mag ik Qi Gong en Tai Chi lessen verzorgen bij deze school. Mijn huidige beroep is tweezijdig.Enerzijds begeleid ik bedrijven op het gebied van leiderschap, teamtraining en coaching. Daarvoor ben ik zo’n 25 jaar als sportleraar actief geweest bij Defensie, waarbij dat in de latere jaren  vooral leidinggevende functies waren. Anderzijds beoefen ik Traditionele Chinese Geneeskunde (specialisatie Acupunctuur) in mijn praktijkruimte in Odiliapeel. Al vanaf mijn 8e jaar beoefen ik oosterse en westerse gevechtskunsten. Vele verschillende gevechtskunsten heb ik mogen beoefenen waarvan twee van Chinese aard; Wing Tjun Kung Fu en Tai Chi. Zeker nu ik wat ouder word ondervind ik de positieve werking van met name de Tai Chi en de Qi Gong.

Graag zet ik mij in om anderen Qi Gong en Tai Chi te leren, zodat ook zij de positieve effecten ervan zullen ondervinden. Binnen deze school verzorg ik lessen aan zowel beginners als gevorderden en tevens mag ik de docenten begeleiden.

Groet,

Berry

Maria Verstraten-de Bruin

Maria Verstraten-de Bruin

Mijn eerste kennismaking met de Chinese Cultuur en dus ook met Qigong en Tai Chi heb ik aan Chi Verhoeven te danken. Zij bracht me op dit pad nadat ik haar in haar TCM-praktijk bezocht. Langzaamaan leren, vallen en opstaan, inzien en leegmaken. Gaandeweg ben ik me meer gaan verdiepen in deze grote zee die oneindig is.

“Doe iets vanuit je hart” maakt dat je energie stroomt en helpt blokkades op te heffen. Zie hier: Lesgeven hierin geeft me vreugde en ik hoop dit ook over te brengen op mijn cursisten. Als docente geef ik wisselend les aan de beginners in de 6-vorm, aan gevorderden in de 24-vorm en de Zwaard Yang-stijl 16-vorm. Qigong en Tai Chi zorgt voor balans in je lichaam en geest. Het zijn niet alleen oefeningen of een Tai Chi vorm die je loopt. Nee, het wordt een leefstijl die verweven is in je dagelijks doen en laten. Vandaar: Doe het vanuit je hart en laat het stap voor stap stromend zijn weg vinden.

Naast het geven van les ben ik verbonden aan de Stichting Cai Hong als lid van het bestuur.

Sandra van Grootheest

Sandra van Grootheest

Hoi, mijn naam is Sandra van Grootheest en ik verzorg nu sinds 3 seizoenen Tai Chi en Qi Gong lessen bij deze Tai Chi school. Ik krijg er energie van om als docent een bijdrage te leveren aan de positieve gezondheid van cursisten, om te zien dat mensen meer balans en innerlijke rust gaan ervaren !  Dat gun ik iedereen !

Ook in mijn werk ben ik volop bezig met thema's als persoonlijke groei en ontwikkeling. Ik werk nu inmiddels 18 jaar bij MEE de Meentgroep; dit is een organisatie die ondersteuning biedt aan mensen met een beperking. Hier geef ik diverse trainingen en coaching aan professionals in het sociale domein.

Héél graag tot een persoonlijke ont-moeting,

Groetjes Sandra

Johan

Johan

Hallo, ik ben Johan : 45 jaar, getrouwd met Miranda en vader van Roos en Giel. Ik werk al 25 jaar als brandweerman.

Sinds 5 jaar beoefen ik Tai Chi en Qi Gong op de Jing Lian school en dit is mijn eerste seizoen als leraar. Het is fijn om deze mooie vorm van bewegen met anderen te delen. Daarnaast leer je op de school over de Chinese cultuur en krijg je regelmatig informatie over voeding en de natuur.

Elke les die ik krijg of mag geven zorgt voor verdieping in de Qi Gong en Tai Chi, door naar mensen te kijken en te luisteren.

Zài jiàn,

Johan

Contact

TCM Praktijk Chi-Verhoeven 
Hogeweg 12 (Industrieterrein)
5411 LP Zeeland (NBr)  Routekaart  
Stichting Cai Hong :
Chi Verhoeven: 0486-451558
Maria Verstraten: 06-24187877
Jing Lian School:
Berry Manders: 06-38393625

Relevante Links